Kerkgroet

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws binnen onze gemeente? Deze informatie vindt u op de Kerkgroet.

Kerkgroet downloaden

Komende diensten

Wilt u graag weten wanneer de eerstkomende diensten en vieringen zijn?

Bekijk het overzicht

Energie

De PGWH is sinds de verbouwing de "groenste" kerk van Nederland.

Bekijk de besparingen

Korte berichtjes

 

 'Wie is de schuldige', een oude preek van zondag 11 maart 2007 opnieuw actueel
Deze preek heeft ds. Ignace Frénay op de site geplaatst n.a.v. het treinongeval in Winsum op 18 november 2016 >>>>>

 

Oproep voor het versieren van de kerstboom in de Centrumkerk
Gezocht: mensen die willen helpen bij het versieren van de kerstboom in de Centrumkerk. Het is de bedoeling dat de boom
er in de week van 12 december komt te staan.
Enthousiastelingen kunnen zich melden bij Kunny Wieringa, tel. 0595 442645, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

 GeraStage mevr. Gera Olsthoorn (37 jaar) uit Drachten
Gera Oltsthoorn loopt tot eind december een korte snuffelstage in onze gemeente. Gera is dit jaar begonnen met de opleiding Godsdienst Pastoraal Werk in Zwolle. Binnenkort kan ze langskomen bij een commissie of vergadering. Of bij een pastoraal gesprek aanwezig zijn (uiteraard in overleg). Ook in een aantal kerkdiensten zal ze aanwezig zijn.
We wensen Gera een goede en leerzame tijd toe in onze gemeente. 
  

 

Kerk in het Dorp 
(activiteiten >>>>>
 
In de dorpen Eenrum, Den Andel en Westernieland worden door de plaatselijke commissies ‘Kerk in het Dorp’ activiteiten in de dorpskerk bedacht en uitgevoerd. Hierbij is er aandacht voor o.a. muziek, cultuur, duurzaamheid, zingeving en spiritualiteit. 
Meer over 'Kerk in het Dorp'
>>>>>
 


Klankbord november/december 2016

Klankbordnovemberdecember2016  Klankbord is het informatiemagazine van de Protestantse Gemeente Winsum-Halfambt.
  Klik de foto hiernaast aan en blader, kijk en lees. 
  Eerdere uitgaven van Klankbord: >>>>>


  Als u vragen of opmerkingen hebt, of kopij wilt aanleveren,
  stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 

Inzameling voor voedselbank het Hogeland iedere eerste zondag van de maand + extra inzameling in december!
Iedere eerste zondag van de maand kunt u de voedselbank helpen door producten in te zamelen en mee te nemen naar de kerk. In de kerk staan die zondag kratten klaar (in de ontmoetingszaal naast de koffiebar) waar u de producten in kunt deponeren. Voor de dienst van 4 december kunt u de volgende producten meebrengen: wasmiddelen, koffie, thee en taartmixen. Maar....het is december, feestmaand voor velen van ons , maar helaas voor velen ook niet. Daarom vanuit de diaconie een dringende oproep: Er is dit jaar geen "oranje tasjesactie" zoals vorig jaar. We vragen u daarom om enkele extra producten. We denken dan aan: snoepgoed , speciaal voor de kinderen - kerstchocolaatjes - kerstkransjes - bus slagroom - gevulde speculaas - banketstaaf, maar ook pakjes of potten lekkere sausen, blikje ragout , pak chocolademelk etc. Ook andere houdbare producten zijn altijd welkom: Pasta, rijst, pak frisdrank, crackers, toastjes. Dit jaar wordt er geen voedselinzamelings-actie vanuit RTV NOORD georganiseerd. De voedselbank betreurt dit, maar begrijpt het wel. Consequentie: minder goederen om uit te geven. Laten wij dan als PGWH proberen dit tekort een beetje op te vangen door deze maand iets extra's te schenken. Mogen we op uw medewerking en warme harten rekenen?
Namens de voedselbank hartelijk dank!


Volg Martina en Roel in Guatemala: >>>>>
Martina Fraanje is namens de classis Winsum uitgezonden naar Guatemala, waar ze bij CEDEPCA, het Evangelisch Centrum voor Pastorale Studies in Centraal Amerika, onder meer lessen contextuele theologie zal verzorgen. Haar partner Roel is met haar meegegaan en zet op afstand zijn werkzaamheden in Nederland voort.


Deze site

Ziet u iets dat niet werkt, niet juist is, of mist er iets? Stuur gewoon even een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Het webteam: Jacqueline Arnoldus, Géanne Kremer, Gerda van der Molen, Els Prins.